Veel gestelde vragen

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gewoon contact met ons op. We proberen altijd zo snel mogelijk te reageren.

Welke kabel is de beste?

Bij Logic Audio Cables kijken we op een nuchtere manier naar de kwaliteit van een luidsprekerkabel en wat de hoorbare verschillen zijn. Wij leveren geen kabels met wonderolie, maar gewoon oerdegelijke kabels van Duitse topkwaliteit.

De Blue serie is ons neusje van de zalm. OFC koper klasse 6N met een zuiverheid van 99.9999%. Complex gevlochten bundels en tegenovergesteld gedraaide strengen per geleider. Het koper heeft een oppervlaktebehandeling gehad om deze nog zuiverder en gladder te maken. Beter dan dit kom je eigenlijk niet tegen.

De Black serie is ons goedkopere alternatief, maar laat u niet misleiden. Ook deze kabel is van ongekend hoge kwaliteit. OFC koper met een zuiverheid van 99,99% zorgt voor een heerlijke overdracht van uw mooiste muziek.

De kwaliteit van het geluid wordt echter niet alleen bepaald door de kabel. We hebben te maken met de versterker, de luidsprekers, de kwaliteit van de afgespeelde muziek, maar ook ons eigen gehoor.

De keuze van een kabel is daarom niet altijd even makkelijk, maar gun uw hifi installatie de kabel die het waard is. Een dure kabel is zeker geen onzin, maar het moet wel enigzins in verhouding liggen met uw installatie.

Welke plug is de beste?

Bij pluggen komt het eigenlijk het meeste neer op persoonlijke voorkeur. Ook hier geldt, alle pluggen welke wij leveren zijn van zeer hoge kwaliteit.

De Hicon luidsprekerpluggen welke wij gebruiken maken onderling geen hoorbaar verschil. Er zijn heel veel theoriën over de hoorbare verschillen tussen de verschillende materialen waar de plug van gemaakt wordt en waarme verguld wordt, denk aan bijvoorbeeld koper, zilver, goud of rhodium. Hicon pluggen wordengemaakt van een koperlegering met een zeer hoog koperaandeel en zijn afgewerkt met een mooie slijtvaste gouden vergulding. Een plug voor het leven!

De klassieke banaan is waarschijnlijk nog steeds de meest voorkomende plug. Deze plug heeft een mooie bescheiden afmeting. De banaan heeft net een iets ander ontwerp dan bij de meeste andere merken klassieke banaanpluggen. De klemkracht is ook net wat hoger. Dit zorgt voor voor een goede en strakke verbinding met uiterst goede signaaloverdracht.

De holle banaan is ons favorieteplug en heeft als voordeel dat er een wat groter contactoppervlak ontstaat. Tevens zitten holle pluggen over het algemeen strakker dan een normale banaan.

De banaanplug met klemfunctie is een hele mooie en robuste plug, maar tegelijk ook groot. Zoals vaak verkeerd begrepen heeft de klemfunctie geen invloed op het geluid. We krijgen geen beter geluid door harder te klemmen. De klemfuntie is bedoeld voor installaties waar de kabel echt goed vast moet zitten zodat de kabel niet per ongeluk los kan raken. Het is een plaatje om te zien en heeft goede specificaties en wederom een mooi geluid.

Spades hebben als voordeel dat ze weinig ruimte in beslag nemen en dat ze in de terminal worden vastgedraaid. De kabels wijzen in het verlengde van de spade naar beneden waardoor de kabel geen hefboomwerking op de terminal heeft. Een spade heeft een goed en groot contactoppervlak wat zorgt voor een goede signaaloverdracht.

Welke lengte is het beste?

De luidsprekerkabels die wij leveren zijn allemaal ontwikkeld om ook bij extreme lengtes goed te presteren. 

De lengte wordt bepaalt door de afstand tussen de luidspreker en de versterker. De kabel hoort ontspannen gemonteerd te worden met zo min mogelijk overlengte.

Een luidsprekerkabel mag tijdens gebruik niet opgerold zijn. Dit vormt een spoel en heeft een negatief effect op het geluid. Één of twee lussen is de max, maar de voorkeur is geen.

Op welke specificaties moet ik letten?

De specificaties van bekabeling zijn erg belangrijk.

We hebben te maken met onder andere draaddikte, weerstand, capaciteit en inductie.

Op deze pagina probeer ik wat meer uitleg te geven over deze specificaties.

Wat is de levertijd?

Doorgaans kunnen we uw kabel binnen 3-4 dagen leveren.

Helaas hebben we niet altijd alle producten op voorraad om uw op maat gemaakte kabel te produceren. We zijn dan afhankelijk van onze leveranciers. De levertijd kan dan oplopen tot 8-9 dagen.

We houden u in ieder geval altijd op de hoogte.

Mag ik ruilen of ontbinden?

Dat ligt bij op maat gemaakte producten iets moeilijker. Wij maken maatwerk luidsprekerkabels op verzoek.

Een retourgestuurde luidsprekerkabel is vaak moeilijk te verkopen. Helaas heeft niet iedereen dezefde wensen.

Omdat wij volledig achter ons producten staan vinden wij het erg jammer als u niet tevreden bent. Dus willen wij graag een oplossing bieden.

Besluit u binnen 14 dagen te willen ruilen dan bieden we een passende oplossing afhankelijk van uw wensen. De kans bestaat wel dat wij een kleine vergoeding vragen om het retourgestuurde product in de tweedekans verkoophoek te plaatsen.

Besluit u binnen 14 dagen te willen ontbinden dan hopen wij dat u er begrip voor heeft dat we kosten in rekening brengen om het product in de tweedekans verkoophoek te plaatsen. Deze kosten bedragen 30% van de aanschafwaarde.

 

Heb ik garantie?

Ja, 2 jaar zelfs.

Tijdens het maken van uw artikel gaan wij liefdevol te werk. Een afwijking of mankement komt daarom gelukkig zelden voor.

Heeft uw kabel een afwijking of mankement welke de geluidskwaliteit beinvloed, dan zullen wij de kabel repareren of vervangen.

Beschadiging welke bij productie is ontstaan wordt ook onder garantie vergoed.

Redelijkerwijs te verwachten sporen van handwerk vallen buiten garantie.

Contactgegevens

Stuur een bericht

Wij staan graag voor u klaar.
 • email
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • whatsapp

Belt u liever?

Dat kan op telefoonnummer +316 24 58 43 77.

Houdt u alstublieft rekening met de tijden waarop wij u telefonisch te woord kunnen staan.

Telefonisch bereikbaar

 • ma - do

  15:00 - 19:00

 • vr

  10:00 - 19:00

 • zat

  10:00 - 16:00

 • zon
  alleen email of whatsapp

Contactformulier

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Foto's kunnen vaak goed helpen om uw wensen te onderbouwen.

Invalid Input

Photo by freestocks

Logic Audio Cables

Apkenstraat 63
1447 PN Purmerend
Nederland
KvK 83123822
BTW NL003779772B25


5 out of 5 stars
Total Reviews : 15
© All rights reserved.